Monday, October 30, 2006

ideális átlagnap

6:00 marci kel, amit dumálással ad tudtunkra. átmegyek, és mondom neki, hogy még elég korán van, pihenjen vagy játsszon még egy kicsit. cumi a szájba, kutyus a kézbe. fél órát még matat.
6:30 most már kezdi unni, hogy nem történik semmi, cumi kiköp, hangosabb panaszkodás, hogy vegyük már észre, hogy ő már nem akar ágyban maradni. kivesszük. átöltözés, pelenkázás.
7:00 reggeli
7:15 reggeli végeztével ül az etetőszékében az étkezőben. én rendbeteszem a szobáját (ágy, szellőztetés), leülök mellé reggelizni (müzli, kávé).
7:45 mire megeszem, nagyjából meg is unja az ücsörgést, át a járókába. én felöltözöm, fogmosás, ilyesmi.
8:00 unja a járókát, ki a játszószőnyegre. ettől kezdve csak igen korlátozott fél percekre tudom elhagyni a nappalit. esetleg berakok egy mosást, mellette vasalok.
9:00 kezd fáradni. lefekvés előtt kell egy kis tízórai (joghurt, gyümölcslé)
9:30 visszafekszik aludni. ha minden jól megy, most lesz két órám: neki ebédet főzni, takarítani, hajat mosni, stb.
11:30 felébred, ebéd. utána etetőszék, amíg én megeszem a gastroyal kajámat. utána járóka, játszószőnyeg. közben uzsonna készítés, hogy mire visszajövünk a sétából, meglegyen.
13:00 séta a boltba, gyógyszertárba, ide-oda.
14:30 haza
15:00 uzsonna. ekkor már elég fáradt, mert ebéd óta nem aludt, de azért egy órát még általában ébren van.
16:00 alvás. ha minden OK, megint 2 óra. én ekkor lazsálok a legtöbbet (főleg net).
18:00 ébred. vacsora. utána ismét bejárja a szokásos etetőszék, járóka, nappali szőnyeg útvonalat. közben bámulja, ahogy 20 percet tornázom.
19:00 befut a felmentő sereg (péter)
20:00 fürdés
20:30 utolsó kaja, alvás

und so weiter, und so weiter...
mindez persze csak akkor, ha semmi "rendkívüli" nem történik ;-)

4 Comments:

Blogger brbx said...

Micsoda napirend, ejha! a gyerek valóban teljes embert kíván :) ezesetben várok még egy kicsit. de ez a fiú továbbra is nagyon helyre srác, már elnézést a kifejezésért ;))

October 30, 2006 8:41 AM

 
Blogger Virtualista said...

Hah, Barbara, én ezzel a napirenddel nagyon kiegyeznék. Blanka éjjel már talán alszik ennyit, csak még egy órával később fekszik mint Marci, de a hajnali cumivisszadugdosások után az utóbbi napokban csak fél 8-kor kelt, na neki rögtön enni is kell mindig, különben balhé van. Nappal meg nem alszik ennyit egyben sajnos, és ilyenkor az elalvás se igazán gördülékeny... Szóval elég munkás még, de ha már majd nem engem eszik, akkor azt remélem nekem is könnyebb lesz.
Marci annyira édes, én is idejártam fotókat nézegetni Moncsi, amíg nem voltatok. Van szabadnapod? Vagy még nem alakult ki így konkrétan, hogy mikor tudod "leadni" Marcit?
CSütörtökön reggel megyünk egy csomó UH-ra, végül ismerőshöz, szívzörej miatt a szivét is megnézik, de nem aggódunk. Ja, viszont azt mondta oltáskor a drnéni, h meg van fázva, orrspray-zzük és orrszívózzuk. Párszor megtettük, de csak egy-egy száraz darabka jött ki neki, mármint egy alkalommal ált. csak 1 ilyen nagyobb fika (de vicces ezt leírni!), úgyhogy úgy döntöttünk, hogy nem beteg.

October 30, 2006 11:07 AM

 
Blogger moncsi said...

óóó, nem minden nap ilyen ám! azért igen gyakran vannak nem várt események, mondjuk az esetek 50%-ában. ma pl. nem volt kedve reggel játszani, úgyhogy már 6:30-kor reggelit kellett neki adni. du. meg nem aludt, csak egy órát, így nehezített volt az este, pedig a felmentő sereg sem futott még be... azért sikerült egyedül megfürdetni, bár ilyen nem is volt még a történelemben!
szabadnapom sajnos még nincs, mert ahhoz egy tuti bébiszitter kéne, akihez hozzá tudnám szoktatni. anyukám csak du. 3-ra tud jönni 1x egy héten. azért majd igyekszem vmit kitalálni. anyu januárig jár iskolába, utána lehet, h többet tud majd vállalni.
ez a nátha és orrszívózás eddig nekünk kimaradt, de én azt hiszem, rájön az ember, ha orrszívózni kell, mert akkor nem kap levegőt (a szájukon elég sokáig nem tanulnak meg levegőt venni). barátnők gyerekeinek volt hogy éjszaka is kellett porszívózni az orrát. szóval ha csak száraz darabka van, akkor az nem nagy gáz.

October 30, 2006 12:58 PM

 
Blogger Virtualista said...

Mi az anyuka, nincs mesélnivaló vagy csak ideje nincs? Remélem jó volt a hétvégétek. ;)

November 14, 2006 3:49 AM

 

Post a Comment

<< Home